STONE AND TILE

Another beautiful little townhouse in Tavira, this one with handsome colorful geometric (arab-inspired?) azulejos and their border and simple stone frames around the windows and door. Unfortunately, the windows are not only new and crude, they are also in the wrong place as can be seen from the holes in the stone jamb, above. Portuguese windows in the vernacular tradition are typically set close to the outer face of the frame to allow as much space as possible for interior shutters. It is a sad and common mistake to install them in this fashion, but alas, fortunately it is “reversible”.

The hard surfaces are delightful (in spite of the grimy base), the proportions are great and even the electricity cable seems to be part of the cornice. We’re ready to move in! (if only…)

archived in EXTERIORS AzulejosStoneworkTaviraTownhousesVernacular
Share:
Twitter Facebook Pinterest Tumblr LinkedIn